سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
.:؛ حقوق و حقوقدانان ؛:.
درباره وبلاگ


سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
صفحات وبلاگ
23090294263918019306.jpg
شنبه 90 مرداد 29 :: 4:28 صبح ::  نویسنده : محسن قاری

از بین بردن مجموع دو لب، دیه کامل دارد

یک وکیل دادگستری گفت: مطابق ماده 391 قانون مجازات اسلامی از بین بردن مجموع دو لب، دیه کامل دارد و از بین بردن هرکدام از لب‌ها نصف دیه کامل و از بین بردن هر مقداری از لب موجب دیه همان مقدار با رعایت نسبت به تمام لب خواهد بود...

بهزاد اکبرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص فصل پنجم باب نهم از کتاب چهارم قانون مجازات اسلامی (دیه لب) تصریح کرد: روایاتی در تایید مضمون این ماده وجود دارد که ازجمله آنها این است که ظریف در کتاب خود از امام علی (ع) آورده است که «هرگاه لب بالا قطع شود، پانصد دینار دیه آن است و اگر مقداری از آن قطع شود به حساب آن، دیه پرداخت می‌شود و اگر شکافته شود به‌گونه‌ای که دندان‌ها نمایان شود و مداوا شود و بهبودی حاصل کند صد دینار دیه آن است و آن یک پنجم دیه لبی است که قطع می‌شود.»

وی ادامه داد: اگر لب پاره شود به گونه‌ای که زشتی قبیحی پیدا کند 133 دینار و یک سوم دینار برای آن پرداخت می‌شود.

این کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم‌شناسی افزود: دیه لب پایین، هرگاه قطع شود دو ثلث دیه است که مساوی با 666 دینار و یک سوم دینار است و اگر مقداری از آن قطع شود نسبت به تمام لب محاسبه می‌شود.

اکبرآبادی خاطرنشان کرد: اگر لب صدمه‌ای ببیند که موجب زشتی آن شود ثلث دینار برای آن پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: امام صادق (ع) فرمودند دیه لب پایین شش هزار درهم و دیه لب بالا چهار هزار درهم است. چون لب پایین آب را نگه می‌دارد.

این وکیل دادگستری در خصوص حدود لب نیز گفت: در مجموعه احکامی که برای دیه لب‌ها یا ارش آنها گفته شده است، تفاوتی میان لب کلفت و نازک، بزرگ و کوچک، سالم و غیرسالم، زیبا و زشت و ... گذاشته نشده اما میزان لب و حدود آن در کلام فقها پیش‌بینی شده است.

اکبرآبادی گفت: مرحوم شیخ طوسی حدود لب را چنین تعریف کرده است که «عرض لب پایین آن است که از روی دندان‌ها و لثه شروع می‌شود و به پوست زنخدان ختم می‌شود و عرض لب بالا آن است که از روی دندان‌ها و لثه شروع می‌شود و به سوراخ‌های بینی و پرده میانی آن ختم می‌شود. طول لب‌ها هم در طول دهان قرار دارد اما کناره‌های لپ جزو لب محسوب نمی‌شود.»




موضوع مطلب : ستاد دیه - دیه - خسارت های مدنی به کالبد

لوگو
سلام. وبلاگ محسن قاری فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه آزاد اسلامی واحد فراهان در جهت ارتقای توان مطالعاتی خود و ارایه مطالب مرتبط اقدام به درج این وبلاگ کرده ام. کلیه نظرات دوستان محترم میباشد و منتظر ارایه نظرات و پیشنهادات و مشاوره و تبادل لینک باشما هستیم.
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 138
  • بازدید دیروز: 529
  • کل بازدیدها: 1101551
پیوندها